Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 ir 1/5 stiklinės cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 8 vienetai kiaušinių
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • 250 gramų sviesto
  • 4 stiklinės kokosų (drožlės)
  • 4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasigaminkite kremą.
    Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite).
    Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų.
    Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės.
    Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi.
    Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja.
    Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti.
    Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus.
    Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite.
    Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
    Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę.
    Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį.
    Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų.
    Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta.
    Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Natalija

INGREDIENTAI:

  • 2 ir 1/5 stiklinės cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 8 vienetai kiaušinių
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • 250 gramų sviesto
  • 4 stiklinės kokosų (drožlės)
  • 4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasigaminkite kremą.
    Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite).
    Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų.
    Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės.
    Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi.
    Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja.
    Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti.
    Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus.
    Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite.
    Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
    Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę.
    Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį.
    Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų.
    Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta.
    Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Natalija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų