Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 ir 1/5 stiklinės cukraus
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
- 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
- 8 vienetai kiaušinių
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų
- 2 stiklinės pieno
- 4 valgomieji šaukštai vandens
- 250 gramų sviesto
- 4 stiklinės kokosų (drožlės)
- 4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasigaminkite kremą.
Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite).
Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų.
Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės.
Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi.
Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja.
Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti.
Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus.
Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite.
Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę.
Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį.
Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų.
Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta.
Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 2 ir 1/5 stiklinės cukraus
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
- 2.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
- 8 vienetai kiaušinių
- 0.5 stiklinės kvietinių miltų
- 2 stiklinės pieno
- 4 valgomieji šaukštai vandens
- 250 gramų sviesto
- 4 stiklinės kokosų (drožlės)
- 4 valgomieji šaukštai džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasigaminkite kremą.
Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite).
Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų.
Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės.
Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi.
Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja.
Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti.
Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus.
Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite.
Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę.
Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį.
Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų.
Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta.
Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą