Šonkauliukus supjaustyti taip, kad viename gabaliuke būtų po 3-4 kauliukus. Morkas, salierus ir porą supjaustyti kubeliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Šonkaulius ištrinti su druska, pipirais ir kepti ant stiprios ugnies po 2-3 min. iš abiejų pusių. Daržoves (išskyrus svogūnus) troškinti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada supilti vyną ir patroškinti, kol skystis išgaruos per pusę. Sudėti šonkaulius, įpilti vandens, kad apsemtų (2-3 cm virš šonkaulių) ir troškinti ant silpnos ugnies, uždengus, apie 1,5-2 val. Kol troškinasi mėsa, apkepti svieste svogūnus, įberti miltų ir kepti maišant 1 min. Iš troškinio ištraukti šonkaulius, padažą užvirinti ir sudėti svogūnų masę. Dar patroškinti 3-5 min.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
1 vienetas porų
2 vienetai salierų (stiebai)
1 vienetas svogūnų
2 kilogramai kiaulienos šonkaulių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
250 mililitrų baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šonkauliukus supjaustyti taip, kad viename gabaliuke būtų po 3-4 kauliukus. Morkas, salierus ir porą supjaustyti kubeliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Šonkaulius ištrinti su druska, pipirais ir kepti ant stiprios ugnies po 2-3 min. iš abiejų pusių. Daržoves (išskyrus svogūnus) troškinti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada supilti vyną ir patroškinti, kol skystis išgaruos per pusę. Sudėti šonkaulius, įpilti vandens, kad apsemtų (2-3 cm virš šonkaulių) ir troškinti ant silpnos ugnies, uždengus, apie 1,5-2 val. Kol troškinasi mėsa, apkepti svieste svogūnus, įberti miltų ir kepti maišant 1 min. Iš troškinio ištraukti šonkaulius, padažą užvirinti ir sudėti svogūnų masę. Dar patroškinti 3-5 min.