INGREDIENTAI:
- 1 česnakų
- 1 valgomasis šaukštas kalendrų (šviežia, smulkinta)
- 0.5 vieneto svogūnų
- 1/4 stiklinės majonezo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/4 stiklinės aliejaus (augalinis)
- 500 gramų krabų lazdelių
- 1/3 stiklinės sviesto (nesūdytas)
- 1 vienetas čili pipirų
- 12 vienetų tortilijos
- 6 valgomieji šaukštai salsa padažo
- 1.5 stiklinės sūris (aštrus (pvz. Čederio), tarkuotas)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išlydyti ir sumaišyti su aliejumi puode virš nedidelės ugnies.
Šį mišinį (išskyrus 2 šaukštus) supilti į gilią keptuvę, sudėti susmulkintą česnaką bei svogūną ir pakepinti apie 3 min.
Pakepinus nukelti keptuvę nuo ugnies, sudėti atitirpintas bei susmulkintas krabų lazdeles, susmulkintą čili pipirą (be sėklų), majonezą bei druską ir viską gerai išmaišyti.
Tortilijas apie 15 s pašildyti keptuvėje.
Vieną tortilijos pusę aptepti pasiliktu sviesto bei aliejaus mišiniu, dėti ta puse į keptuvę, o ant kitos blyno pusės sudėti ingredientų mišinį, sūrį, kalendrą ir pakepinti apie 2 min.
Apkepinus tortiliją perlenkti ir išimti iš keptuvės.
Taip apkepti visas tortilijas.
Galima kepti ir orkaitėje - tuomet reikėtų kepti apie 5 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekti supjaustytas skiltelėmis su salsa padažu.
Skanaus.
Autorius: Aiva
REKLAMA