• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų baklažanų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
  • 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 600 mililitrų pomidorų sulčių
  • 200 gramų pievagrybių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 12 gramų želatinos
  • 600 gramų cukinijos
  • 30 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti.
    Cukinijas taip pat supjaustyti išilgai maždaug į 4 dalis. Grybus perpjauti per pusę. Taip pat sudėti į skardą, pasūdyti ir patepti aliejumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
    Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, sumaišyti su pomidorų sultimis ir pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada sudėti prieskonius, supilti laimo sultis ir atvėsinti.
    Į plokščią, su žemais borteliais, formą sudėti grybus.
    Po to sudėti paeiliui baklažanus ir cukinijas, atsargiai užpilti pomidorų užpilą ir atšaldyti šaldytuve.

Autorius: Eglužė

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų baklažanų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
  • 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 600 mililitrų pomidorų sulčių
  • 200 gramų pievagrybių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 12 gramų želatinos
  • 600 gramų cukinijos
  • 30 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti.
    Cukinijas taip pat supjaustyti išilgai maždaug į 4 dalis. Grybus perpjauti per pusę. Taip pat sudėti į skardą, pasūdyti ir patepti aliejumi. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
    Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, sumaišyti su pomidorų sultimis ir pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada sudėti prieskonius, supilti laimo sultis ir atvėsinti.
    Į plokščią, su žemais borteliais, formą sudėti grybus.
    Po to sudėti paeiliui baklažanus ir cukinijas, atsargiai užpilti pomidorų užpilą ir atšaldyti šaldytuve.

Autorius: Eglužė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų