Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostabaus kvapo ir skonio keksiukai tokie tampa dėl pieno, kuriame mirko juodosios arbatos lapeliai. Neturint lapelių, galima naudoti tiesiog juodąją arbatą iš pakelių. Taip netgi lengviau ją pamatuoti šaukšteliu. Papuošimui galima naudoti įvairius pabarstukus, miltelius. O kad kremas netižtų, geriausia palikti per naktį šaldytuve. O tuomet jau galima skanauti su juodąja arbata.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 125 gramai sviesto (minkštas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai juodosios arbatos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • 25 lašai maistiniai dažai (žali)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 24

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prikaistuvyje į pieną suberti arbatos lapelius ir pakaitinti, kol pradės virti. Nukelti nuo viryklės ir leisti atvėsti. Nukošti per sietelį.
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  3. Sviestą iki purumo išsukti su cukraus pudra. Po vieną įmušti kiaušinius ir maišyti, kol masė taps vientisa. Sudėti medų ir suberti pusę miltų. Supilti pieną ir suberti likusius miltus. Gerai išmaišyti. Tešlą supilstyti į formeles, pripildyti tešla maždaug du trečdalius formelės.
  4. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  5. Iškepusius keksiukus atvėsinti.
  6. Kremui maskarponės sūrį sumaišyti su cukraus pudra ir citrinų sultimis , dažais. Plakti, kol kremas taps standus ir papuošti keksiukus.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų