Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus
- 15 gramų kakavos (milteliai)
- 5 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
- 2 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 60 mililitrų pieno
- 150 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 valgomasis šaukštas amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!
INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus
- 15 gramų kakavos (milteliai)
- 5 arbatiniai šaukšteliai kavos (tirpi)
- 2 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- 60 mililitrų pieno
- 150 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 valgomasis šaukštas amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą