Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų (smulkinti)
  • šiek tiek mairūnų (džiovintas)
  • šiek tiek petražolių (smulkintos)
  • 74 gramai svogūnų
  • 60 gramų kiaulienos
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 0.5 vieneto kiaušinių
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų grietinės
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
    Kėdainių sklindžiai kepami gero vyro delno dydžio arba du 20 cm diametro keptuvėje.
    Nuskustos bei nuplautos bulvės ir 50 g nuvalytų svogūnų sutarkuojami smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina.
    Sutarkuotos bulvės bei svogūnai nusunkiami, užplikomi karštu pienu, įmušama 0,5 kiaušinio, suberiami kvietiniai kruopmilčiai arba manai, druska, malti juodieji pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
    Gardžiam mėsos įdarui sumalama minkšta kiaulienos mentinė mėsa ir kiaulių pažandžiai arba lašiniai.
    24 g smulkintų svogūnų pakepinama 10 g saulėgrąžų aliejaus ir įmaišoma į mėsos faršą.
    Faršas pagardinamas druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
    Į įkaitintą saulėgrąžų aliejų per pusę su lydytu naminiu sviestu dedami du sklindžiai ir gražiai išlyginami jų paviršiai.
    Ant abiejų sklindžių viršaus sudedamas mėsos įdaras, ant viršaus dar dedama bulvių tarkių ir kepama, kol iš abiejų pusių gražiai parus bei iškeps mėsos įdaras.
    Kėdainių sklindžiai patiekiami su 100 g naminės grietinės, pagardintos smulkintais krapais bei petražolėmis.
    Gero apetito!

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek krapų (smulkinti)
  • šiek tiek mairūnų (džiovintas)
  • šiek tiek petražolių (smulkintos)
  • 74 gramai svogūnų
  • 60 gramų kiaulienos
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 0.5 vieneto kiaušinių
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų grietinės
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
    Kėdainių sklindžiai kepami gero vyro delno dydžio arba du 20 cm diametro keptuvėje.
    Nuskustos bei nuplautos bulvės ir 50 g nuvalytų svogūnų sutarkuojami smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina.
    Sutarkuotos bulvės bei svogūnai nusunkiami, užplikomi karštu pienu, įmušama 0,5 kiaušinio, suberiami kvietiniai kruopmilčiai arba manai, druska, malti juodieji pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
    Gardžiam mėsos įdarui sumalama minkšta kiaulienos mentinė mėsa ir kiaulių pažandžiai arba lašiniai.
    24 g smulkintų svogūnų pakepinama 10 g saulėgrąžų aliejaus ir įmaišoma į mėsos faršą.
    Faršas pagardinamas druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
    Į įkaitintą saulėgrąžų aliejų per pusę su lydytu naminiu sviestu dedami du sklindžiai ir gražiai išlyginami jų paviršiai.
    Ant abiejų sklindžių viršaus sudedamas mėsos įdaras, ant viršaus dar dedama bulvių tarkių ir kepama, kol iš abiejų pusių gražiai parus bei iškeps mėsos įdaras.
    Kėdainių sklindžiai patiekiami su 100 g naminės grietinės, pagardintos smulkintais krapais bei petražolėmis.
    Gero apetito!

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų