Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 7 vienetai juodųjų pipirų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti)
  • 1 arbatinis šaukštelis petražolių (smulkintos)
  • 250 gramų svogūnų
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų (laiškai, smulkinti)
  • šiek tiek druskos
  • 1250 gramų avienos (ar arkliena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai papildomai reikės: 320 g kvietinių miltų, kiaušinis, druskos, 1—2 šaukštai vandens.
    Iš miltų, kiaušinio ir trupučio pasūdyto vandens užminkoma kieta tešla. Iš jos iškočiojamas lakštas, kuris supjaustomas rombais ar kvadratais (8x8 cm).
    Mėsa užpilama šaltu vandeniu, kad visa būtų apsemta, ir užvirinama. Nuo sultinio nugraibomos putos, į jį sumetami pipirai, pasūdoma. Verdama ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Kartkartėmis į puodą įpilama karšto vandens. Išvirusi mėsa atšaldoma, supjaustoma plonomis juostelėmis, užpilama trupučiu sultinio, ant viršaus sudedami griežinėliais supjaustyti svogūnai, įberiama maltų pipirų. Valgis dar 5 min. patroškinamas.
    Paruošti tešlos gabaliukai sumetami į likusį sultinį ir išverdami. Po to jie išgriebiami į gilią lėkštę, ant jų sudedama mėsa, svogūnų griežinėliai, ir viskas apibarstoma žalumynais. Mėsos sultinys paduodamas atskirai, nedideliuose dubenėliuose.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų