INGREDIENTAI:
  -   150 gramų   cukraus 
-   100 mililitrų   kavos (stipri su cukrumi) 
-   5 valgomieji šaukštai   vyšnių (šaldytos arba šviežios) 
-   180 gramų   kvietinių miltų 
-   500 mililitrų   grietinėlės (riebi (saldinta 3 šaukštais cukraus)) 
-   4 valgomieji šaukštai   želatinos 
-   1 vienetas   kondensuoto pieno 
-   Biskvitui:  
-   9 vienetai   kiaušinių (baltymai) 
-   12 vienetų   kiaušinių (tryniai (M dydis)) 
-   šiek tiek   vanilinio cukraus 
-   Biskvito apšlaksymui:  
-   šiek tiek   vandens 
-   šiek tiek   kondensuoto pieno 
-   Kremui:  
-   500 gramų   maskarponės sūrio 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  24 cm skersmens tortui.
 
 Biskvito gamyba:
 1. Šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo,o su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
 2. Į plaktus trynius ,po šaukštą, beriame miltus, maišome, po truputį dedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to, kad gali sukristi baltymai ir tryniai.
 3. Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai. Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių, nes viską sugadinsite.
 4. Pašauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 minutes.
 5. Iškeptą biskvitą padaliname į tris dalis.
-  Kremo gamyba:
 1. Išbrinkiname želatiną vandenyje.
 2. Vyšnias užpilame cukrumi, pilame pusės citrinos sultis.
 3. Išplakame grietinėlę su cukrumi.
 4. Maskarponės sūrį ir „Rududu“ išsukame iki vientisos masės (geriau naudoti kambario temperatūros produktus).
 5. Abi mases sujungiame į vieną. Plakant, supilame kavą, pilame pusės citrinos sultis.
 6. Garų vonelėje ištirpiname želatiną ir pravėsusią, plakdami po truputį, pilame į kremą.
 7. Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir padedame į šoną.
-  Torto gaminimas:
 Imame torto formą. Kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių, iš šonų, įdedame tokio pačio aukščio, kaip tortinė, kepimo popieriaus juostą (gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų).
 Sluoksniuojame tortą. Dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus, galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę, dedame tortą į šaldytuvą ir paliekame per nakt.
   Autorius: Rita 
     REKLAMA