Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų kiaulės šoninės
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 4 galvos svogūnų
  • 150 gramų grietinės (18%)
  • 100 mililitrų vandens (verdantis)
  • 2 vienetai sultinio kubelių
  • šiek tiek malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų kiaulės šoninės
  • 450 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 4 galvos svogūnų
  • 150 gramų grietinės (18%)
  • 100 mililitrų vandens (verdantis)
  • 2 vienetai sultinio kubelių
  • šiek tiek malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius. Viską gerai išminkome ir palaikome celofane, tiesiog ant stalo, dvi valandas. Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.
  2. Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje.
  3. Patarimas: esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka būtent 18% grietinė. Tešla gaunasi labiau elastinga ir iškočioja plonai bei neįplyšta. Taipogi geriausias tešlai yra margarinas – EVE.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų