REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio imbierų (milteliai)
  • 450 gramų moliūgų (tyrė)
  • 1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
  • 0.5 stiklinės obuolių (tyrė)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ši duonelė tradiciškai daugiausia yra kepama JAV, kur moliūgas yra ypač mėgstamas, tačiau lietuviai irgi galėtų tokią duonelę pamėgti. Skani, kvapni, drėgna, puikiai tiks šventiniam Kalėdų rytui prie arbatos puodelio :)

    1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu.

    2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.

    3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.

    4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).

    5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus :) Kvieskite namiškius ir skanaukite šios nuostabios kalėdinės duonelės. :)

Autorius: Živilė

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio imbierų (milteliai)
  • 450 gramų moliūgų (tyrė)
  • 1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
  • 0.5 stiklinės obuolių (tyrė)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 0.5 stiklinės aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ši duonelė tradiciškai daugiausia yra kepama JAV, kur moliūgas yra ypač mėgstamas, tačiau lietuviai irgi galėtų tokią duonelę pamėgti. Skani, kvapni, drėgna, puikiai tiks šventiniam Kalėdų rytui prie arbatos puodelio :)

    1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu.

    2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.

    3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.

    4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).

    5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus :) Kvieskite namiškius ir skanaukite šios nuostabios kalėdinės duonelės. :)

Autorius: Živilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų