Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų cukraus pudros
  • 450 gramų cukraus
  • 300 gramų margarino
  • 300 gramų medaus
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1350 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai acto
  • 6 arbatiniai šaukšteliai sodos
  • 6 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje ištirpinti margariną, supilti 300 g cukraus, sudėti medų, prieskonius, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. 150 g cukraus suberti į keptuvę, uždėti ant ugnies, maišyti kol ištirps ir paruduos. Gautą karamelę supilti į prieš tai paruoštą mišinį. Dubenį dėti ant garų puodo (puodo su vandeniu) ir maišyti tol, kol ištirps karamelė. Nukaisti, supilti užgesintą sodą (ant sodos užpilti actą) ir labai gerai išmaišyti. Gauta masė iškils ir pašviesės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.
    Iš gautos tešlos kočioti 0,5 cm storio lakštus iš kurių išpjauti namelio sienas, stogą, kaminą (šablonus ant storesnio popieriaus pasiruošti iš anksto). Taip pat galima išpjauti tvorą, bet kokį skaičių žvaigždučių, kiekvieną išpjaunant vis mažesnę. Iš jų bus galima padaryti eglutę.
    Meduolius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 12 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Paruoštu glajumi suklijuoti atvėsusias namelio sienas, stogą, kaminą. Kad namelis būtų tvirtesnis, sienas galima sutvirtinti dantų krapštukais. Likusiu glajumi, konditerinio maišelio pagalba papuošti namuką.
    Glajui dubenėlyje šakute išplakti kiaušinio baltymus su citrinų sultimis. Po truputį pilti persijotą cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti.
    Skanaus!

Autorius: Aušra

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų cukraus pudros
  • 450 gramų cukraus
  • 300 gramų margarino
  • 300 gramų medaus
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1350 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai acto
  • 6 arbatiniai šaukšteliai sodos
  • 6 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (meduoliams)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje ištirpinti margariną, supilti 300 g cukraus, sudėti medų, prieskonius, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. 150 g cukraus suberti į keptuvę, uždėti ant ugnies, maišyti kol ištirps ir paruduos. Gautą karamelę supilti į prieš tai paruoštą mišinį. Dubenį dėti ant garų puodo (puodo su vandeniu) ir maišyti tol, kol ištirps karamelė. Nukaisti, supilti užgesintą sodą (ant sodos užpilti actą) ir labai gerai išmaišyti. Gauta masė iškils ir pašviesės. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.
    Iš gautos tešlos kočioti 0,5 cm storio lakštus iš kurių išpjauti namelio sienas, stogą, kaminą (šablonus ant storesnio popieriaus pasiruošti iš anksto). Taip pat galima išpjauti tvorą, bet kokį skaičių žvaigždučių, kiekvieną išpjaunant vis mažesnę. Iš jų bus galima padaryti eglutę.
    Meduolius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 12 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Paruoštu glajumi suklijuoti atvėsusias namelio sienas, stogą, kaminą. Kad namelis būtų tvirtesnis, sienas galima sutvirtinti dantų krapštukais. Likusiu glajumi, konditerinio maišelio pagalba papuošti namuką.
    Glajui dubenėlyje šakute išplakti kiaušinio baltymus su citrinų sultimis. Po truputį pilti persijotą cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti.
    Skanaus!

Autorius: Aušra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų