• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek imbierų ("Kotanyi")
  • 200 gramų lazdyno reišutų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 0.5 kilogramo kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 250 gramų pieno
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 50 gramų mielių
  • 300 gramų vaisių (džiovinti, mėgstami)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supilti į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg miltų. Išmaišius masę, padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius [jei reikia]. Juos kartu su riešutais sumalti mėsmale. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui.
    2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti.
    Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti įdaru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180 C temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.

    Malonių švenčių!

Autorius: Regina

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek imbierų ("Kotanyi")
  • 200 gramų lazdyno reišutų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 0.5 kilogramo kvietinių miltų ("Ekstra")
  • 250 gramų pieno
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 50 gramų mielių
  • 300 gramų vaisių (džiovinti, mėgstami)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supilti į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg miltų. Išmaišius masę, padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius [jei reikia]. Juos kartu su riešutais sumalti mėsmale. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui.
    2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti.
    Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti įdaru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180 C temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.

    Malonių švenčių!

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų