2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supilti į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg miltų. Išmaišius masę, padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius [jei reikia]. Juos kartu su riešutais sumalti mėsmale. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui. 2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti. Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti įdaru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180 C temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.
Malonių švenčių!
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus pudros
4 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek imbierų ("Kotanyi")
200 gramų lazdyno reišutų
3 vienetai kiaušinių
0.5 kilogramo kvietinių miltų ("Ekstra")
250 gramų pieno
3 valgomieji šaukštai aliejaus
50 gramų mielių
300 gramų vaisių (džiovinti, mėgstami)
PARUOŠIMO BŪDAS:
2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supilti į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg miltų. Išmaišius masę, padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius [jei reikia]. Juos kartu su riešutais sumalti mėsmale. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui. 2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti. Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti įdaru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180 C temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.