• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 25 gramai abrikosų (džemas)
  • 3 vienetai bazilikų (šakelės)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 40 gramų kedro riešutų
  • 200 gramų pomidorų pastos
  • 150 gramų pomidorų pastos (marinuoti)
  • 250 gramų porų
  • 140 gramų svogūnų
  • 100 gramų pievagrybių
  • 200 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 800 gramų kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiek tiek sausai (be riebalų) pakepiname riešutus, smulkiai sukapojame baziliką, o marinuotus pomidorus, nuvarvinę marinatą, supjaustome juostelėmis. Visus šiuos ingredientus truputį pasūdę ir įbėrę pipirų gerai sumaišome su varške.
    Kalakutienos filė pasūdome, pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Ant filė sudėję pagamintą varškės įdarą susukame į vyniotinį ir aprišame siūlu. Pagamintą vyniotinį maždaug pusvalandžiui pašauname į įkaitintą (iki 170 laipsn.) orkaitę.
    Smulkiai sukapojame česnaką. Svogūnų galvas ir pievagrybius supjaustome riekelėmis. Česnaką ir svogūnus apie 5-10min pakepiname aliejuje ant silpnos ugnies. Subėrę pievagrybius maišydami dar truputi pakaitiname ir viską supilame į kepimo indą su vyniotiniu. Kepimo indą pastatome į orkaitę dar ketvirčiui valandos.
    Porą supjaustome riekelėmis ir nuplikome karštu vandeniu. Šviežius pomidorus supjaustome ketvirčiais. Ištraukę vyniotinį iš orkaitės patepame abrikosų džemu, pabarstom porais bei šalimais padėję šviežių pomidorų skilteles, pašauname orkaitėn dar 15 minučių.

Autorius: Giedrius (www.vyrasvirtuvej.projektas.lt)

INGREDIENTAI:

  • 25 gramai abrikosų (džemas)
  • 3 vienetai bazilikų (šakelės)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 40 gramų kedro riešutų
  • 200 gramų pomidorų pastos
  • 150 gramų pomidorų pastos (marinuoti)
  • 250 gramų porų
  • 140 gramų svogūnų
  • 100 gramų pievagrybių
  • 200 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 800 gramų kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiek tiek sausai (be riebalų) pakepiname riešutus, smulkiai sukapojame baziliką, o marinuotus pomidorus, nuvarvinę marinatą, supjaustome juostelėmis. Visus šiuos ingredientus truputį pasūdę ir įbėrę pipirų gerai sumaišome su varške.
    Kalakutienos filė pasūdome, pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Ant filė sudėję pagamintą varškės įdarą susukame į vyniotinį ir aprišame siūlu. Pagamintą vyniotinį maždaug pusvalandžiui pašauname į įkaitintą (iki 170 laipsn.) orkaitę.
    Smulkiai sukapojame česnaką. Svogūnų galvas ir pievagrybius supjaustome riekelėmis. Česnaką ir svogūnus apie 5-10min pakepiname aliejuje ant silpnos ugnies. Subėrę pievagrybius maišydami dar truputi pakaitiname ir viską supilame į kepimo indą su vyniotiniu. Kepimo indą pastatome į orkaitę dar ketvirčiui valandos.
    Porą supjaustome riekelėmis ir nuplikome karštu vandeniu. Šviežius pomidorus supjaustome ketvirčiais. Ištraukę vyniotinį iš orkaitės patepame abrikosų džemu, pabarstom porais bei šalimais padėję šviežių pomidorų skilteles, pašauname orkaitėn dar 15 minučių.

Autorius: Giedrius (www.vyrasvirtuvej.projektas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų