REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 sauja moliūgų (sėklos lukštentos)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • šiek tiek vandens
  • 1 vienetas jūros lydekų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.

Autorius: Kristina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 sauja moliūgų (sėklos lukštentos)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • šiek tiek vandens
  • 1 vienetas jūros lydekų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.

Autorius: Kristina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų