Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 sauja moliūgų (sėklos lukštentos)
- 2 vienetai morkų
- šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
- 1 vienetas svogūnų (didelis)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų
- šiek tiek vandens
- 1 vienetas jūros lydekų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek prieskonių (žuviai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 sauja moliūgų (sėklos lukštentos)
- 2 vienetai morkų
- šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
- 1 vienetas svogūnų (didelis)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų
- šiek tiek vandens
- 1 vienetas jūros lydekų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek prieskonių (žuviai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyta jūros lydeka supjaustoma gabaliukais. Iš kiaušinio vandens, druskos ir miltų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Žuvies gabalėliai apvoliojami prieskonių ir sezamo sėklų mišinyje, mirkomi tešloje ir kepami keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kol žuvis kepa, paruošiamos daržovės. Nuvalytos morkos tarkuojamos stambia tarka, pusžiedžiais pjaustomas svogūnas. Žuvytei lengvai pageltus, ant jos dedamos morkos, svogūnai, uždengiama dangčiu ir paliekama troškintis. Kartais pavartoma, pamaišoma. Kai daržovės suminkštėja, pilama sauja moliūgo sėklų ir dar truputi pakepama. Patiekiama su bulvių koše. Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą