Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų margarino
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės ("Rokiškio naminė")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikia:
    Kiaulienos sprandinės 1 kg
    Svogūnų 3 vnt
    Margarino 50 g
    "Vegeta" prieskonių 0,5 pakelio
    Maltų juodujų pipirų
    Virinto šalto vandens

    Visą miltų pakelį supilam į puodą. Margariną supjaustom gabaliukais ir metam į miltus. Druskos įberiam į miltus su margarinu ir viską sutrinam, tik nereikia persistengti: svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas, maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti.
    Kiaušinio trynį atskiriam nuo baltymo, baltymą pilam į masę, o trynį į atskirą indelį. Likusius tris kiaušinius mušam į masę. 200g grietinės dedam į masę ir maišom, minkom, maišom, minkom... kol tešla nelips prie rankų. Paskui dedam tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
    Įdaras:
    Mėsą supjaustome kubeliais, 50g margarino dedame į mėsą ir kubeliais pjaustome 3 svogūnus. Pjaustytus svogūnus dedame į dubenį su mėsa, įpilam šlakelį vandens ir 0,5 pakelio "Vegetos" bei juodųjų pipirų. Dabar viską labai gerai išmaišom. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir formuojam vienodų dydžių kamuoliukus suspaudžiam juos ir kočiojame. Tuomet dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Skarda turi būti sausa, be jokių riebalų, nes pati tešla yra riebi.
    Toliau plakame atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Paskui tepame visų paruoštų kibinų viršūnėles ir šauname kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje 25 - 30 min.

Autorius: Julija

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų margarino
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek grietinės ("Rokiškio naminė")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reikia:
    Kiaulienos sprandinės 1 kg
    Svogūnų 3 vnt
    Margarino 50 g
    "Vegeta" prieskonių 0,5 pakelio
    Maltų juodujų pipirų
    Virinto šalto vandens

    Visą miltų pakelį supilam į puodą. Margariną supjaustom gabaliukais ir metam į miltus. Druskos įberiam į miltus su margarinu ir viską sutrinam, tik nereikia persistengti: svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas, maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti.
    Kiaušinio trynį atskiriam nuo baltymo, baltymą pilam į masę, o trynį į atskirą indelį. Likusius tris kiaušinius mušam į masę. 200g grietinės dedam į masę ir maišom, minkom, maišom, minkom... kol tešla nelips prie rankų. Paskui dedam tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
    Įdaras:
    Mėsą supjaustome kubeliais, 50g margarino dedame į mėsą ir kubeliais pjaustome 3 svogūnus. Pjaustytus svogūnus dedame į dubenį su mėsa, įpilam šlakelį vandens ir 0,5 pakelio "Vegetos" bei juodųjų pipirų. Dabar viską labai gerai išmaišom. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir formuojam vienodų dydžių kamuoliukus suspaudžiam juos ir kočiojame. Tuomet dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Skarda turi būti sausa, be jokių riebalų, nes pati tešla yra riebi.
    Toliau plakame atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Paskui tepame visų paruoštų kibinų viršūnėles ir šauname kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje 25 - 30 min.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų