Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios)
- 1 vienetas citrinų (sultys)
- 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė)
- šiek tiek cukraus pudros
- 250 gramų cukraus
- 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios)
- šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais))
- 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos)
- 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos)
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 500 gramų jogurto
- 2 valgomieji šaukštai sirupo (aviečių)
- 200 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek aliejaus ((formai ištepti))
- 8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
- 1 valgomasis šaukštas baltojo šokolado (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios)
- 1 vienetas citrinų (sultys)
- 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė)
- šiek tiek cukraus pudros
- 250 gramų cukraus
- 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios)
- šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais))
- 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos)
- 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos)
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų kvietinių miltų
- 500 gramų jogurto
- 2 valgomieji šaukštai sirupo (aviečių)
- 200 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek aliejaus ((formai ištepti))
- 8 arbatiniai šaukšteliai želatinos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 vieneto vanilinio cukraus (pakelis)
- 1 valgomasis šaukštas baltojo šokolado (drožlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą