INGREDIENTAI:
- 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis)
- 3 česnakų
- 1 vienetas morkų (smulkintos)
- 1 vienetas salierų (smulkinti)
- 1 vienetas svogūnų (smulkinti)
- 800 gramų jautienos (mentė)
- 250 mililitrų alaus (tamsus)
- šiek tiek druskos (ir pipirai)
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių
- 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Mėsą supjaustykite į keturias lygias dalis ir pagardinkite druska bei pipirais. Po to apkepkite keptuvėje ir, sudėję svogūnus, morkas, salierus bei česnakus, nuolat maišydami kepkite dar 5 min. Po truputį supilkite alų, sudėkite SANTA MARIA petražoles ir vieną šaukštelį čiobrelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite orkaitėje 3–4 val., kol mėsa suminkštės. Vėliau perdėkite ją į lėkštę ir uždenkite folija.
Visas daržoves sumalkite trintuvu, sudėkite rudąjį cukrų ir likusią čiobrelių dalį. Gerai išmaišykite ir padažą patiekite su mėsa.
Autorius: Santa Maria
REKLAMA