• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 4 kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 0.5 litro burokėlių (rasalas*)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinti, į jį supilti rasale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą burokėlių rasalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus rausvos ir baltos spalvos derinys.
    Janiškas valgomas su juoda duona. Kai kuriuose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų ar žirnių.

    *Burokėlių rasalo gaminimas:
    išvirti arba iškepti burokėlius. Nulupus ir stambiai supjausčius užpilti karštu virintu (ne verdančiu) vandeniu, į indą įmesti juodos duonos plutelių ir dvi dienas palaikyti kambario temperatūroje, kad parūgtų.
    Perkošus rasalą, galima jį laikyti šaldytuve ar naudoti iškart: užkaitinti iki virimo, įberti šiek tiek miltų ir gerai išmaišyti. Paskaninti grietinėle ar sojos grietinėle, taip pat tinka ir truputis sviesto.

Autorius: Ignė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 4 kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 stiklinė grietinės
  • 0.5 litro burokėlių (rasalas*)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinti, į jį supilti rasale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą burokėlių rasalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus rausvos ir baltos spalvos derinys.
    Janiškas valgomas su juoda duona. Kai kuriuose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų ar žirnių.

    *Burokėlių rasalo gaminimas:
    išvirti arba iškepti burokėlius. Nulupus ir stambiai supjausčius užpilti karštu virintu (ne verdančiu) vandeniu, į indą įmesti juodos duonos plutelių ir dvi dienas palaikyti kambario temperatūroje, kad parūgtų.
    Perkošus rasalą, galima jį laikyti šaldytuve ar naudoti iškart: užkaitinti iki virimo, įberti šiek tiek miltų ir gerai išmaišyti. Paskaninti grietinėle ar sojos grietinėle, taip pat tinka ir truputis sviesto.

Autorius: Ignė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų