• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė alyvuogių (juodos)
  • 1 arbatinis šaukštelis bazilikų
  • 1 vienetas česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių
  • 2 stiklinės pomidorų pastos (be odelių, smulkinti)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino
  • 3 vienetai salierų (stiebai)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
  • 1 stiklinė raudonojo vyno (sausas)
  • 100 gramų parmezano sūrio
  • šiek tiek druskos
  • 250 mililitrų sultinio (vištienos)
  • 0.5 stiklinės kaparėlių
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pastai papildomai reikės (4 porcijoms):

    2 dideli šaukštai kietų miltų
    1 šaukštas aliejaus
    1 kiaušinis (ne narvuose užaugintų vištų)
    1 žiupsnis druskos

    Kaip pasigaminti makaronus (pastą):
    Sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir aliejų. Iškočiokite didelį ploną blyną. Jį susukite ir plonai supjaustykite. Pastą virkite sūriame verdančiame vandenyje apie 4 minutes.

    Kaip paruošti mėsos padažą:
    Į įkaitintą puodą supilkite aliejų, sudėkite smulkintas česnakus, svogūnus, morkas. Sudėkite faršą ir prieskonius. Viską pakepinkite. Kai mėsa apkeps, sudėkite likusius ingredientus. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 45 minutes.
    Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite vyną. Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Tuomet viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, todėl galite panaudoti vandenį kuriame virėte makaronus.
    Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite Parmezano sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvėsėliais.

    Nebijokite improvizuoti. Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis ir t.t.

    Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

    Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė alyvuogių (juodos)
  • 1 arbatinis šaukštelis bazilikų
  • 1 vienetas česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių
  • 2 stiklinės pomidorų pastos (be odelių, smulkinti)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino
  • 3 vienetai salierų (stiebai)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
  • 1 stiklinė raudonojo vyno (sausas)
  • 100 gramų parmezano sūrio
  • šiek tiek druskos
  • 250 mililitrų sultinio (vištienos)
  • 0.5 stiklinės kaparėlių
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pastai papildomai reikės (4 porcijoms):

    2 dideli šaukštai kietų miltų
    1 šaukštas aliejaus
    1 kiaušinis (ne narvuose užaugintų vištų)
    1 žiupsnis druskos

    Kaip pasigaminti makaronus (pastą):
    Sumaišykite miltus, kiaušinį, druską ir aliejų. Iškočiokite didelį ploną blyną. Jį susukite ir plonai supjaustykite. Pastą virkite sūriame verdančiame vandenyje apie 4 minutes.

    Kaip paruošti mėsos padažą:
    Į įkaitintą puodą supilkite aliejų, sudėkite smulkintas česnakus, svogūnus, morkas. Sudėkite faršą ir prieskonius. Viską pakepinkite. Kai mėsa apkeps, sudėkite likusius ingredientus. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 45 minutes.
    Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite vyną. Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Tuomet viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, todėl galite panaudoti vandenį kuriame virėte makaronus.
    Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite Parmezano sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvėsėliais.

    Nebijokite improvizuoti. Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis ir t.t.

    Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

    Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų