Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
  • 100 mililitrų pieno
  • 50 mililitrų vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
    Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
    Palikti tešlą 15 min.
    Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
    Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
    Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
    Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
    Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.

Autorius: Larisa

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 125 gramai kvietinių miltų (pilno grūdo, + 3 a. š.)
  • 100 mililitrų pieno
  • 50 mililitrų vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 12 arbatinių šaukštelių sviesto (+ truputį kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
    Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
    Palikti tešlą 15 min.
    Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
    Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
    Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
    Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
    Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.

Autorius: Larisa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų