INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų kiaulienos
- 5 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 300 gramų jautienos
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (virti)
- 3 vienetai batono (riekės)
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas svieste, batonas išmirkomas. Mėsa, svogūnas ir batonas sumalami. Į masę įberiama pipirų, druskos, įmušamas kiaušinis. Viskas gerai suminkoma. Ant lentos paberiama džiūvėsėlių, dedama mėsa ir suformuojamas pailgas plokščias gabalas. Į vidurį sudedama eilė kietai virtų kiaušinių ir uždengiama mėsa — padaromas pailgas kepsnys. Jis apvoliojamas džiūvėsėliais, dedamas į skardą, išteptą riebalais, ir kepamas orkaitėje, palaistant riebalais. Maždaug po 40 min. iškepa ir ataušęs supjaustomas 1,5 cm storio griežinėliais. Jie sudedami į pusdubenį ir puošiami petražolių lapeliais.
REKLAMA