Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek petražolių
  • šiek tiek salierų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 kilogramas lydekų
  • 1.5 litro vandens
  • 3 vienetai kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių.

    Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
    Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
    Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų