INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 1 vienetas kiaušinių (virtas)
- 1 valgomasis šaukštas majonezo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
- 150 gramų grybų
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyti, nuplauti bei supjaustyti grybai ir sutarkuotas svogūnas 10 min. pakepinami aliejuje ir ataušinami. Kumpis supjaustomas 1 cm kvadratiniais gabaliukais, kiaušinis — kubeliais, ir sumaišoma su grybais. Mišinys pasūdomas, pabarstomas pipirais, pašlakstomas actu. Majonezas išplakamas su pomidorų padažu ir garstyčiomis, įberiama smulkiai supjaustytų petražolių lapelių. Užpiltos majonezu, salotos laikomos šaltoje vietoje 1 val. Puošiama petražolių lapeliais.
REKLAMA