REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 5 vienetai gvazdikėlių
  • 5 vienetai juodųjų pipirų
  • 2 vienetai laurų lapų (lapai)
  • 15 mililitrų acto
  • 2.5 valgomojo šaukšto druskos
  • 5 vienetai kvapiųjų pipirų
  • šiek tiek grybų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Grybai verdami 15-20 minučių pasūdytame vandenyje (0,5 šaukšto druskos litrui vandens). Po to išgriebiami ant rėčio, kad nuvarvėtų. Po to sudedami į švarius stiklainius (maždaug 2/3 stiklainio) ir užpilami išvirtu atvėsintu marinatu. Rekomenduojamas saldžiarūgštis marinatas, kuris jau daugelį metų vartojamas, grybai gerai laikosi, būna labai skanūs. Į litrą vandens dedama 2 šaukštus druskos, 3,5 šaukšto cukraus, 1-2 lauro lapelius, 5 gvazdikėlius, 5 juodus ir 5 kvapiuosius pipirus. Verdama 20-25 minutes. Baigiant virti įpilamas šaukštas acto esencijos (15 ml. ). Užpilti marinatu grybai kaitinami 30-40 minučių 100 C temperatūros vandenyje. Stiklainiai išimami ir sandariais uždaromi metaliniais dangteliais. Grybai išsilaiko iki metų net kambario temperatūroje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų