Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt lengviau ir greičiau paruošiamo skanaus vasariško pyrago, vargu, ar galima rasti. Jeigu norisi kepti didesnėje kepimo formoje - ingredientus reikia padvigubinti. Braškes geriausia naudoti didesnes, nes ir užtruks trumpiau jas supjaustyti, ir tešla geriau pasiskirstys.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų braškių (perpjautos pusiau)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų sviesto (minkštas)
  • 80 gramų miltai
  • 80 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 18 cm skersmens išardomą kepimo formą patepti sviestu ir ant dugno sudėti per pusę perpjautas braškes.
  2. Likusį sviestą suplakti su kiaušiniais, cukrumi bei vanilės ekstraktu į vientisą kremą. Įsijoti miltus, berti druskos, kepimo miltelius ir išmaišyti skystoką tešlą.
  3. Tešlą krėsti ant braškių. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų