Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai baklažanų
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 400 gramų jautienos faršo
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų pomidorų padažo (natūralus)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Patiekalas 4-5 žmonėms.

    Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.

    Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
    Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.

    Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.

    Skanaus.

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai baklažanų
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų (didelis)
  • 400 gramų jautienos faršo
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų pomidorų padažo (natūralus)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Patiekalas 4-5 žmonėms.

    Baklažanus perpjaunam išilgai per pusę, išskobiam vidų, pabarstom truputį druskos, paliekam, kol apkepsim faršą. Keptuvėje įpilam aliejaus, apkepam smulkiai supjaustytą svoguną su česnaku, dedam faršą, pakepam 5 min., supilam pomidorų padažą, druską, pipirus, pakepam 15 min. padedam į šoną, kad truputį atšaltų.

    Tuo tarpu darom besamelį: 2 šaukstai sviesto, 2 šaukstai miltų, 2 kiaušinio tryniai, 1/2 ltr. pieno, sūris 300g.
    Ištirpinam sviestą, dedam miltus, pakaitinam truputį, supilam karštą pieną, maišydami supilam trynius, kai užvirs dedam 300 gr. tarkuoto sūrio.

    Baklažanus nuplaunam, dedam į kiekvieną pusę faršo įdarą, ant viršaus besamelį, dedam į skardą, išteptą gerai su aliejum, galima truputį vandens, kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min, kol besamelis paraus.

    Skanaus.

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų