• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja alyvuogių (Kalamata (galima dėti daugiau alyvuogių ir nebūtinai Kalamata, bet jos yra geriausios))
  • 4 vienetai bulvių
  • 6 česnakų
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 1 vienetas paprikų (žalia)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 500 gramų salierų (šaknis)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas vištiena (viščiukas)
  • 1 vienetas čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš Graikijos parsivežiau receptų knygą ir ten paskutiniame puslapyje yra kepto viščiuko su daržovėmis receptas. Dar taip paprasta gaminti nebuvo, tad nieko nelaukęs, pridedu receptą.

    Gaminimo laikas: 90 min

    Porcijų kiekis: 4 asmenims

    Marinavimui ir kepimui papildomai reiks:

    * Šv. grūsta druska ir pipirai, džiovinti čiobreliai, dž.raudonėlis ir extra virgin alyvuogių aliejus (pagal receptą reikia 200 ml, bet aš pamaniau, jog per daug, todėl naudoju apie 120 ml ir pakako)

    Aš turėjau tik pusę viščiuko, tad 2 asmenims jo buvo per akis. Viščiuką pamarinuoti druska, pipirais, čiobreliais ir keliais valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus ir palikti 3 valandom arba galima ir ilgiau marinuoti, kaip Jums labiau patinka.

    Kai viščiukas pasimarinavo, įkaitinti orkaitę iki 180 C. Į skardą sudėti viščiuką, šalia viščiuko sudėti stambiai supjaustytas daržoves ir jas paskaninti šviežiai grūstais druska ir pipirais, raudonėliu ir apipilti extra virgin alyvuogių aliejumi. Pirmas 45 minutes kepti 180 C temperatūroje, o po to sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 45 minutes. Kai iškepė, patiekti kartu su visomis daržovėmis ir bon appetit!

Autorius: mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja alyvuogių (Kalamata (galima dėti daugiau alyvuogių ir nebūtinai Kalamata, bet jos yra geriausios))
  • 4 vienetai bulvių
  • 6 česnakų
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 1 vienetas paprikų (žalia)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 500 gramų salierų (šaknis)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 1 vienetas vištiena (viščiukas)
  • 1 vienetas čili pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš Graikijos parsivežiau receptų knygą ir ten paskutiniame puslapyje yra kepto viščiuko su daržovėmis receptas. Dar taip paprasta gaminti nebuvo, tad nieko nelaukęs, pridedu receptą.

    Gaminimo laikas: 90 min

    Porcijų kiekis: 4 asmenims

    Marinavimui ir kepimui papildomai reiks:

    * Šv. grūsta druska ir pipirai, džiovinti čiobreliai, dž.raudonėlis ir extra virgin alyvuogių aliejus (pagal receptą reikia 200 ml, bet aš pamaniau, jog per daug, todėl naudoju apie 120 ml ir pakako)

    Aš turėjau tik pusę viščiuko, tad 2 asmenims jo buvo per akis. Viščiuką pamarinuoti druska, pipirais, čiobreliais ir keliais valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus ir palikti 3 valandom arba galima ir ilgiau marinuoti, kaip Jums labiau patinka.

    Kai viščiukas pasimarinavo, įkaitinti orkaitę iki 180 C. Į skardą sudėti viščiuką, šalia viščiuko sudėti stambiai supjaustytas daržoves ir jas paskaninti šviežiai grūstais druska ir pipirais, raudonėliu ir apipilti extra virgin alyvuogių aliejumi. Pirmas 45 minutes kepti 180 C temperatūroje, o po to sumažinti temperatūrą iki 150 C ir kepti dar 45 minutes. Kai iškepė, patiekti kartu su visomis daržovėmis ir bon appetit!

Autorius: mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų