REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai artišokų
  • 2 vienetai citrinų
  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 0.5 stiklinės kedro riešutų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta)
  • 1 stiklinė batono (trupiniai)
  • 2 stiklinės baltojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 3 vienetai ančiuvių
  • 2 valgomieji šaukštai mėtų
  • 1 stiklinė sūris (parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
    Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
    Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
    Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
    Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
    Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
    Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.

Autorius: Kornelija

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai artišokų
  • 2 vienetai citrinų
  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 0.5 stiklinės kedro riešutų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (malta)
  • 1 stiklinė batono (trupiniai)
  • 2 stiklinės baltojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 3 vienetai ančiuvių
  • 2 valgomieji šaukštai mėtų
  • 1 stiklinė sūris (parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu. Citrinos žievę supjaustyti į 4 dalis ir taip pat sudėti į vandenį. Artišokus paruošti: pažiūrėti ar nėra spygliukų ant lapelių galų, nupjauti juos, nupjauti kotelį ir sumesti artišokus į citrininį vandenį. Palaikyti.
    Aštriu peiliu nupjauti artišokų viršūnę, išskobti vidų.
    Artišokų kotelius susmulkinti ir sudėti į keptuvę.
    Sudėti smulkintus česnakus ir supilti aliejų, patroškinti iki auksinio atspalvio. Tada sudėti kedrus ir dar 2 min. pakepti.
    Indelyje sumaišyti batono trupunius, tarkuotą parmezaną, žalumynus, prieskonius ir troškinį iš keptuvės. Gauta mase įdaryti artišokus. Į puodą supilti vyną ir citrininį vandenį su citrinomis, pasūdyti. Sudėti artišokus.
    Uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
    Galima artišokus valgyti taip arba su mėgstamu padažu.

Autorius: Kornelija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų