REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai margarino
  • šiek tiek margarino (skardai patepti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui reiks: 600 ml pieno, 5 tryniai, 5 šaukštai cukraus, 2 šaukštai krakmolo, 50 g sviesto, vanilės ir citrinos sulčių pagal skonį.

    125 ml vandens užvirinti su margarinu ir druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į vandenį iš karto suberti miltus. Puodą vėl pastatyti ant viryklės ir ir intensyviai išmaišyti. Kelias minutes paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant. Maišyti geriau mediniu šaukštu lėtais apsisukimais. Eklerus spausti per konditerinį maišelį arba formuoti šaukštu eklerus.Tarp atskirų tešlos apskritimų palikti tarpą. Kišti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min. Iškepusis eklerus perjauti aštriu peiliu ir įdaryti kremu. Kremui išsukti trynius su cukrumi ir krakmolu, užpilti verdančiu pienu ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Nukaisti nuo ugnies, įdėti sviesto ir išmaišyti.

    Galima papuošti glajumi: 250 g šokolado ir 75 g sviesto ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti. Ataušinti.

Autorius: Inga

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai margarino
  • šiek tiek margarino (skardai patepti)
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui reiks: 600 ml pieno, 5 tryniai, 5 šaukštai cukraus, 2 šaukštai krakmolo, 50 g sviesto, vanilės ir citrinos sulčių pagal skonį.

    125 ml vandens užvirinti su margarinu ir druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į vandenį iš karto suberti miltus. Puodą vėl pastatyti ant viryklės ir ir intensyviai išmaišyti. Kelias minutes paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant. Maišyti geriau mediniu šaukštu lėtais apsisukimais. Eklerus spausti per konditerinį maišelį arba formuoti šaukštu eklerus.Tarp atskirų tešlos apskritimų palikti tarpą. Kišti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min. Iškepusis eklerus perjauti aštriu peiliu ir įdaryti kremu. Kremui išsukti trynius su cukrumi ir krakmolu, užpilti verdančiu pienu ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Nukaisti nuo ugnies, įdėti sviesto ir išmaišyti.

    Galima papuošti glajumi: 250 g šokolado ir 75 g sviesto ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti. Ataušinti.

Autorius: Inga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų