Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkintas)
  • 200 gramų špinatų (smulkinti)
  • 120 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas, kubeliais pjaustytas)
  • 6 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 400 mililitrų vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek mielių (sausos, pakelis)
  • 30 gramų sūris (čederio, parmezano ar džiugo)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkintas)
  • 200 gramų špinatų (smulkinti)
  • 120 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas, kubeliais pjaustytas)
  • 6 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 400 mililitrų vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek mielių (sausos, pakelis)
  • 30 gramų sūris (čederio, parmezano ar džiugo)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepkite kelias minutes. Sudėkite kumpį ir kepinkite kol kumpis gražiai apskrus.

    Į dubenį persijokite miltus, įmaišykite druską ir muškato riešutą, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite špinatus. Užminkykite minkštą tešlą. Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

    Kai pakils, tešlą perminkykite, suformuokite norimo dydžio kepaliuką, dėkite jį ant riebalais išteptos ir miltais pabarsytots skardos, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų.

    Kai pakils padarykite skresai kepalėlio keletą įpjovų ir jas apibarstykite sūriu. Kepkite 200C orkaitėje 25-30 minutes. Kai iškeps, uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

    Valgant, rūkyto kumpelio akcentas ypač gražiai skamba. Skaniausia man su sviestu.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų