INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 2 vienetai svogūnų
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 ir 1/4 stiklinės vandens (šiltas)
- 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/4 stiklinės sviesto
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (šviežiai malti)
- 1.5 arbatinio šaukštelio mielių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.
Į šiltą vandenį įdėkite medaus, mielių ir palikite 10 min. Po to sudėkite druską, pipirus ir visus miltus. Viską gerai išmaišykite. Pačioje pabaigoje į tešlą sudėkite keptus svogūnus kartu su sviestu, kuriame juos kepėt.
Įdėkite į riebalais pateptą dubenį ir palikite valandai, kad pakiltų. Po valandos pakilusią tešlą paminkykite, padalinkite ją į 2 dalis. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
Iš tešlos suformuokite duoną ir vėl palikite ~ 45 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Duonos paviršiuje padarykite kryžio formos pjūvius (apie 1 cm gylio). Kepkite ~ 35-40 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių.
SkAnAuS!
Autorius: Irina
REKLAMA