REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 225 gramai datulių
  • 1 vienetas apelsinų
  • 115 gramų anakardžio riešutų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 85 gramai sviesto
  • 500 gramų tešlos (bemielė šaldyta (3 lakštai))
  • 100 gramų glajaus ( pieniško šokolado skonio (Dr.Oetker))
  • 30 gramų cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 225 gramai datulių
  • 1 vienetas apelsinų
  • 115 gramų anakardžio riešutų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 85 gramai sviesto
  • 500 gramų tešlos (bemielė šaldyta (3 lakštai))
  • 100 gramų glajaus ( pieniško šokolado skonio (Dr.Oetker))
  • 30 gramų cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Tuo metu keptuvėje apelsino sultyse 5 minutes patroškinti smulkintas datules (kol susigers skystis). Suberti sutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus riešutus ir cinamoną. Išmaišyti.
  2. Stačiakampio formos kepimo indo dugną ištepti sviestu. Įkloti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą (jeigu pakuotėje yra 6 lakštai, kloti du šalia vienas kito). Ant viršaus sudėti pusę datulių ir riešutų mišinio. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą. Sudėti likusį datulių ir riešutų mišinį. Uždengti paskutiniu trečiu tešlos lakštu. Kraštus truputį apspausti. Kepti apie 30 min., kol gražiai pagels. Po to sumažinti temperatūrą iki 150o C ir kepti dar 30-40 min.
  3. Pyragą palikti atvėsti 20 min. Pieniško šokolado skonio glajaus maišelį 5-10 min, palaikyti karštame vandenyje. Prakirpti maišelio kamputį ir glajumi papuošti pyrago viršų. Apibarstyti skaldytais riešutais ir cukraus pudra. Prieš supjaustant, pyragą palaikyti šaltai vieną valandą. Pjaustyti geriausiai peiliu su dantyta geležte.

Autorius: Alma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų