Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 stiklinės pupelių
- 0.5 vieneto runkelių (cukriniai)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 100 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus!
P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 stiklinės pupelių
- 0.5 vieneto runkelių (cukriniai)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 100 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus!
P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą