Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 0.5 stiklinės pupelių
  • 0.5 vieneto runkelių (cukriniai)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek baravykų (džiovinti)
  • šiek tiek druskos
  • 100 mililitrų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus!
    P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).

Autorius: wio

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 0.5 stiklinės pupelių
  • 0.5 vieneto runkelių (cukriniai)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek baravykų (džiovinti)
  • šiek tiek druskos
  • 100 mililitrų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Runkelį supjaustome šiaudeliais, sudedame į verdantį vandenį (arba mėsos sultinį), taip pat supilam pupeles bei džiovintus baravykus (pupeles, grybus iš vakaro pamerkiame). Verdame kol viskas išvirs (maždaug 45 min). Kai viskas išverda, turime "užbalinti". Į dubenėlį įmušamas kiaušinis, supilama grietinė, druska, pipirai, viskas gerai išplakama šakute. Kai sriuba nebeverda, supilamas kiaušinio-grietinės plakinys (labai svarbu, kad sriuba būtų šiek tiek pravėsusi, nes jei pilsim plakinį į verdančią sriubą, tai gali sutraukti kiaušinį). Skanaus!
    P.S. Ši sriuba labai paplitusi aukštaitijoje (Utenos raj.).

Autorius: wio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų