INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 225 gramai cukraus pudros
- 3/4 stiklinės mėlinių
- 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 200 gramų kvietinių miltų
- 150 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 2 vienetai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įtarkuoti citrinos žievelės ir išmaišyti. Supilti pieną ir vėl išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į turimą masę.
Baltymus išplakti iki putų kartu su druska. Dalimis vis atsargiai įmaišyti į tešlą. Galiausiai suberti uogas ir išmaišyti.
Kepti 35 — 40 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių. Iškepusį pyraga palikti orkaitėje dar 5 minutėms.
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 225 gramai cukraus pudros
- 3/4 stiklinės mėlinių
- 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 200 gramų kvietinių miltų
- 150 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 2 vienetai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įtarkuoti citrinos žievelės ir išmaišyti. Supilti pieną ir vėl išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į turimą masę.
Baltymus išplakti iki putų kartu su druska. Dalimis vis atsargiai įmaišyti į tešlą. Galiausiai suberti uogas ir išmaišyti.
Kepti 35 — 40 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių. Iškepusį pyraga palikti orkaitėje dar 5 minutėms.
Autorius: Ieva
REKOMENDUOJAME TOLIAU SKAITYKITE -
Šventiniai atradimai su VILVI
× Pranešti klaidą SIŲSTI