REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek pabarstukų (papuošimui)
  • Kremui:
  • 350 mililitrų plakamoji grietinėlė
  • 150 mililitrų pieno
  • 4 valgomieji šaukštai želatinos
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 pakelis juodosios arbatos (naudojau "Earl grey")
  • 1 žiupsnelis malto kardamono
  • Želė sluoksniui:
  • 2/3 stiklinės spanguolių sulčių
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis želatinos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti brinkti apie 15-20 min.
  2. Nedideliame puode užkaisti grietinėlę ir pieną. Suberti cukrų, maltą kardamoną ir įdėti arbatos pakelį. Pakaitinti, bet neužvirti. (iki 70-80C laipsnių). Nukelti nuo ugnies ir išimti arbatos pakelį.
  3. Supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Palikti atvėsti iki kiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Tada dar kartą išmaišyti, supilti į serviravimo indelius ir palikti šaldytuve sustingti.
  4. Žele sluoksniui želatiną taip pat užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti su spanguolių sultimis ir cukrumi, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti.
  5. Ant sustingusios grietinėlės užpilti spanguolių želė, vėl pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (galima ir ilgiau, jei dar nesustings per valandą).
  6. Patiekti papuoštą pabarstukais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų