Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 kilogramai bulvių
  • 1 kilogramas kiaulės faršo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 žiupsneliai druskos
  • 2 pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 4 kilogramai bulvių
  • 1 kilogramas kiaulės faršo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 žiupsneliai druskos
  • 2 pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai:
    į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
    Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.
  2. Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis.
    Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.
    Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
    Bulvių tarkius išspaudžiame.
    Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas.
    Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius.
    Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.
  3. Suformuojami pailgos formos cepelinai.
    Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 minučių ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant.
    Labai svarbu, verdant cepelinus, neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis).
    Cepelinai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Skanaus.

Autorius: Renata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų