Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1.5 kilogramo bulvių
- 80 gramų kiaulės lašinių (su raumenuku)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus ((kepimui))
- šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų.
Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio.
Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti.
Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais.
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1.5 kilogramo bulvių
- 80 gramų kiaulės lašinių (su raumenuku)
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus ((kepimui))
- šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiuos blynus valgys net tie, kurie seniau nemėgo bulvinių blynų.
Pirmiausia reikia sutarkuoti bulves rankomis su tarka, burokine, smulkia puse. Tuomet jas truputį nuspausti (bulvių skystį). Užvirinti pieną ir supilti į tarkuotas bulves, viską sumaišyti (pienas balina bulves). Tuomet įmušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti kupiną šaukštą masės ir suploti, kad būtų maždaug 0,5 cm storio.
Tuomet supjaustyti lašinius į smulkius stačiakampius. Juos pakepinti.
Iškepę blynukai bus traškūs ir auksinės spalvos. Pagardinti su grietine, trupučiu druskos ir spirgais.
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą