Sudėti nuluptas ir supjaustytas kriaušes į emaliuotą puodą ir kaitinti (be vandens) kol pradės „svilti“, tada su mikseriu susmulkinti iki košės ir supilti jau sutrintas bruknes. Pavirti keletą minučių ir suberti cukrų. Su cukrumi pavirti dar apie 10minučių, nugriebti putas, supilstyti i stiklainius ir palikti atvėsti (neužsukinėti kol neatvės). Kai atvės ir užsitrauks „plutelė“, užsukti paprastais užsukamais dangteliais. Tikrai skanu! :)
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
1 litras bruknių
1 litras cukraus
1 litras kriaušių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti nuluptas ir supjaustytas kriaušes į emaliuotą puodą ir kaitinti (be vandens) kol pradės „svilti“, tada su mikseriu susmulkinti iki košės ir supilti jau sutrintas bruknes. Pavirti keletą minučių ir suberti cukrų. Su cukrumi pavirti dar apie 10minučių, nugriebti putas, supilstyti i stiklainius ir palikti atvėsti (neužsukinėti kol neatvės). Kai atvės ir užsitrauks „plutelė“, užsukti paprastais užsukamais dangteliais. Tikrai skanu! :)