Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų sviesto
  • 120 gramų cukraus pudros
  • 120 gramų miltai
  • 80 gramų kakavos
  • Kremui:
  • 150 gramų maskarponės sūrio
  • 70 mililitrų plakamoji grietinėlė
  • 20 gramų cukraus
  • Papuošimui:
  • šiek tiek karštas šokoladas
  • šiek tiek pistacijų
  • šiek tiek žemės riešutų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį įdėkite kiaušinį ir elektriniu maišytuvu suplakite. Į atskirą dubenį įdėkite sviestą ir cukraus pudrą ir elektriniu maišytuvu sumaišykite, kol bus vientisa masė. Tuomet pridėkite jau suplaktą kiaušinį, miltus ir kakavos miltelius. Tešlą maišykite kol gausite vientisą masę.
  2. Paruoškite kepimo formą. Rekomenduojame naudoti 28 cm skersmens formą. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių. Pastaba: pyragui reikės dviejų biskvito papločių: viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.
  3. Paruoškite naują dubenį ir elektriniu maišytuvu suplakite Mascarpone sūrį. Kitame inde atskirai suplakite elektriniu plaktuvu grietinėlę su cukrumi. Suplaktą grietinėlę pridėkite prie mascarpone sūrio ir išmaišykite.
  4. Vieną biskvito paplotį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.
  5. Pyrago dekoravimui naudokite karštą šokoladą. Šokoladą pilkite ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite susmulkintais žemės riešutais ir pistacijomis.

Autorius: MyCulinaryCorner

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų