Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • šiek tiek margarino
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 2 vienetai dešrelių (pieniškos)
  • 130 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
  • 3 vienetai pievagrybių (dideli)
  • 30 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 2.5 valgomojo šaukšto aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (picai/makaronams)
  • 3.5 gramo mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, 1 kiaušinio, pieno, cukraus, aliejaus, sausų mielių, prieskonių bei druskos užminkome mielinę tešlą. Tešla gaunasi kietoka.
    Kadangi naudojame sausas mielės, tešla savaime kils apie 2 valandas, todėl ją reikia laikyti vos vos įkaitintoje orkaitėje. Tešlos kiekis turėtų padvigubėti (laukti apie 25-40 ir daugiau min.).
    Jei ant pievagrybių daug žemės, tai sudedame juos į vandenį su 2 šaukštais miltų ir nuplauname.
    Įdarui smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius.
    Smulkiai sutarkuojame dešreles ir sūrį.
    Sukapojame petražoles.
    Įkaitinam keptuvę su aliejumi ir pirma sudedame svogūnas (kepiname apie 3-4 min.), vėliau pievagrybius (kepinant nuolat maišome, kad neprisviltų) ir pabaigoje dešreles.
    Masę atvėsiname ir tik tada sudedame sūrį bei petražoles.
    Labai plonai iškočiojame tešlą. Turėtų gautis kvadrato forma (arba stačiakampio).
    Ištirpinam mikrobangų krosnelėje (kaitiname apie 30 s.) margariną ir sutepame juo tešlos lakštą.
    Tuomet sudedame ant iškočiotos tešlos įdarą ir paskirstome ne per visą tešlos lakštą, bet per pusę.
    Paimame už tešlos krašto ir susukam visą lakštą taip, kad gautųsi vyniotinis.
    Gautą vyniotinį supjaustome į mažesnius gabaliukus.
    Gaunasi apie 12 vnt.
    Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą ir margarinu pateptą skardą.
    Bandeles dedame į vos šiltą orkaitę ir kildiname apie 20-30 min.
    Suplakame 1 kiaušinio trynį (aš dar įpilu truputį šalto vandens), sutepame juo pakilusias bandeles, pabarstome bandeles prieskoniais (picai/makaronams) ir kepame apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Vietoje kiaušinio trynio sutepimui galite užplikyti juodos arbatos pakelį ( apie 40 ml vandens) ir naudoti vietoj trynio (tik taip gražiai neapskrus).
    Skanaus.

Autorius: DarkSecret

INGREDIENTAI:

  • 0.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • šiek tiek margarino
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 2 vienetai dešrelių (pieniškos)
  • 130 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
  • 3 vienetai pievagrybių (dideli)
  • 30 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 2.5 valgomojo šaukšto aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (picai/makaronams)
  • 3.5 gramo mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, 1 kiaušinio, pieno, cukraus, aliejaus, sausų mielių, prieskonių bei druskos užminkome mielinę tešlą. Tešla gaunasi kietoka.
    Kadangi naudojame sausas mielės, tešla savaime kils apie 2 valandas, todėl ją reikia laikyti vos vos įkaitintoje orkaitėje. Tešlos kiekis turėtų padvigubėti (laukti apie 25-40 ir daugiau min.).
    Jei ant pievagrybių daug žemės, tai sudedame juos į vandenį su 2 šaukštais miltų ir nuplauname.
    Įdarui smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius.
    Smulkiai sutarkuojame dešreles ir sūrį.
    Sukapojame petražoles.
    Įkaitinam keptuvę su aliejumi ir pirma sudedame svogūnas (kepiname apie 3-4 min.), vėliau pievagrybius (kepinant nuolat maišome, kad neprisviltų) ir pabaigoje dešreles.
    Masę atvėsiname ir tik tada sudedame sūrį bei petražoles.
    Labai plonai iškočiojame tešlą. Turėtų gautis kvadrato forma (arba stačiakampio).
    Ištirpinam mikrobangų krosnelėje (kaitiname apie 30 s.) margariną ir sutepame juo tešlos lakštą.
    Tuomet sudedame ant iškočiotos tešlos įdarą ir paskirstome ne per visą tešlos lakštą, bet per pusę.
    Paimame už tešlos krašto ir susukam visą lakštą taip, kad gautųsi vyniotinis.
    Gautą vyniotinį supjaustome į mažesnius gabaliukus.
    Gaunasi apie 12 vnt.
    Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą ir margarinu pateptą skardą.
    Bandeles dedame į vos šiltą orkaitę ir kildiname apie 20-30 min.
    Suplakame 1 kiaušinio trynį (aš dar įpilu truputį šalto vandens), sutepame juo pakilusias bandeles, pabarstome bandeles prieskoniais (picai/makaronams) ir kepame apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Vietoje kiaušinio trynio sutepimui galite užplikyti juodos arbatos pakelį ( apie 40 ml vandens) ir naudoti vietoj trynio (tik taip gražiai neapskrus).
    Skanaus.

Autorius: DarkSecret

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame

Greiti užkandžiai su Krekenavos


TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų