Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek kiaušinių (patepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 5 vienetai dešrelių
  • 200 mililitrų pieno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 22 gramai mielių (sausos)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek kiaušinių (patepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 5 vienetai dešrelių
  • 200 mililitrų pieno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 22 gramai mielių (sausos)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį suberiame miltus, druską, mažais gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir išminkome.
    Į pieną (kambario temperatūros) įdedame 2 šaukštus cukraus, supilame mieles ir maišome, kol viskas ištirps.
    Pieną pastatome 10-15 min. į šiltą vietą (galima statyti ir į iki 50 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę).
    Į dubenį su miltais pilame pieną ir užminkome tešlą.
    Tešlą iškočiojame (siūloma kočioti 0,5 cm storio, tačiau aš dariau truputėlį storesnę tešlą), supjaustome 3 cm skersmens juostelėmis.
    Dešreles perpjauname išilgai pusiau (galima dėti ir visą dešrelę), apvyniojame tešlos juostelėmis, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bandelės gražiai pagelsta.
    P.S. Tešlos kildinti nereikia.
    Skanaus!

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų