• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2.5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek kvietinių miltų (5-6)
  • 220 gramų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 250 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 10 gramų mielių (sausos)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 2.5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek kvietinių miltų (5-6)
  • 220 gramų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 250 gramų sviesto (arba margarinas)
  • 10 gramų mielių (sausos)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    Cukrus, 2 šaukštai
    Cinamonas, 1 šaukštas
    Sviestas, 2 šaukštai
    Papuošimui:
    1 kiaušinis
    Cukraus pudra (jei pageidaujate)

    Į 2 šaukštus pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1 šaukštelį), išmaišyti ir palikti 5 minutėms.

    2 stiklines pieno pašildyti su sviestu ir cukrum (kol ištirps sviestas).
    Paimti didelį dubenį, supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą (minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai, kad tešla pakiltų.

    Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm pločio bandelėmis (daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplečia),
    sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
    Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį), papuošimui galite apiberti perliniu cukrumi. Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!

Autorius: Marija Leschenko

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų