Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 mililitrų pieno
  • 25 gramai mielių
  • 150 mililitrų cukraus
  • 800 mililitrų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek aguonų (arba cinamonas)
  • šiek tiek cukraus
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 mililitrų pieno
  • 25 gramai mielių
  • 150 mililitrų cukraus
  • 800 mililitrų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek aguonų (arba cinamonas)
  • šiek tiek cukraus
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti mieles šiltame piene.
  2. Suberti cukrų, druską.
  3. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą.
  4. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
  5. Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, ir apibarstyti aguonomis, cinamonu, bei cukrumi.
  6. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
  7. Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
  8. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų