• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 stiklinės krakmolo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 stiklinė grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Norite gardaus torto, bet nemėgstate itin saldžių ? Tad siūlau jums pasigaminti bananinį gaivų, nepersaldų tortą. Juo gali pasimėgauti ir moterys, prižiūrinčios figūrą, žinoma tik su saiku.
    Viršuje nurodyti ingridientai skirti biskvitui.

    Tortui:
    1 kg bananų;
    250 g sviesto;
    3 kiaušiniai;
    Vyšnių ir agrastų želė (aš naudoju kivių ir braškių);
    3 šaukštai želatinos;
    Cukraus pagal skonį.

    Kita:
    Torto pabarstukų (nebūtinai);
    Riebalų skarai ištepti;
    Miltų skardai pabarstyti.

    Biskvitas:
    Miltai, krakmolas ir kepimo milteliai sumaišomi inde. Kitame inde Kiaušiniai sutrinami su cukrumi kol ištirpsta cukrus, beriami miltai, grietinė. Gerai išmaišoma tešla. Skarda ištepam riebalais, pabarstoma miltais ir kepama įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduoja (kepu 200 laipsnių temp. apie 35 – 40 min). Būtinai patikrinkit ar iškepę – medine plona lazdele įbeskite į biskvitą – jei ištraukus jis sausas vadinasi iškepė, jei prilipo tešlos, dar kepkite)

    Iškepusį ataušinkit. Jei forma mažesnė nei 24cm galima perpjauti biskvitą pusiau. Tuomet tepti reiktų taip – bananų masė, biskvitas, bananų masė, agrastų želė, banananų, agrastų želė, ir baltyminė masė.

    Tortui:
    Kol kepa biskvitas atidėkite 2 bananus, visus kitus nulupti ir šakute, plaktuvu arba bulvių trintuve – sutrinti.

    Trynius sutrinti su sviestu arba minkštu margarinu(bet su sviestu skaniau), ir po šaukštelį dedant bananų masę – išmaišyti.
    Supilti ištirpintą braškių želė (nepilnoje stiklinėje vandens) ir gerai išmaišyti.

    Šią masę dėti ant torto biskvito ir įdėti ant šaldytuvo.

    Kai sustings, ant viršaus užpilti pusę agrastų želė (ištirpintą nepilnoje stiklinėje vandens). Vėl palaikyti šaldytuve. Kai sustings ant viršaus išdėlioti plonai pjaustytų bananų riekeles, o ant bananų – likusią agrastų želė.
    Baltymus standžiai išplakti, beplakant pilti plona srovele ištirpintą želatiną, dar paplakti, pasaldinti, jei norima. Užpilti tortą.

    Tiekti gerai atšaldytą.

    Išties gaivus, skanus tortas. Tad ir Jums skanaus !

Autorius: Rima

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 stiklinės krakmolo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 stiklinė grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Norite gardaus torto, bet nemėgstate itin saldžių ? Tad siūlau jums pasigaminti bananinį gaivų, nepersaldų tortą. Juo gali pasimėgauti ir moterys, prižiūrinčios figūrą, žinoma tik su saiku.
    Viršuje nurodyti ingridientai skirti biskvitui.

    Tortui:
    1 kg bananų;
    250 g sviesto;
    3 kiaušiniai;
    Vyšnių ir agrastų želė (aš naudoju kivių ir braškių);
    3 šaukštai želatinos;
    Cukraus pagal skonį.

    Kita:
    Torto pabarstukų (nebūtinai);
    Riebalų skarai ištepti;
    Miltų skardai pabarstyti.

    Biskvitas:
    Miltai, krakmolas ir kepimo milteliai sumaišomi inde. Kitame inde Kiaušiniai sutrinami su cukrumi kol ištirpsta cukrus, beriami miltai, grietinė. Gerai išmaišoma tešla. Skarda ištepam riebalais, pabarstoma miltais ir kepama įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduoja (kepu 200 laipsnių temp. apie 35 – 40 min). Būtinai patikrinkit ar iškepę – medine plona lazdele įbeskite į biskvitą – jei ištraukus jis sausas vadinasi iškepė, jei prilipo tešlos, dar kepkite)

    Iškepusį ataušinkit. Jei forma mažesnė nei 24cm galima perpjauti biskvitą pusiau. Tuomet tepti reiktų taip – bananų masė, biskvitas, bananų masė, agrastų želė, banananų, agrastų želė, ir baltyminė masė.

    Tortui:
    Kol kepa biskvitas atidėkite 2 bananus, visus kitus nulupti ir šakute, plaktuvu arba bulvių trintuve – sutrinti.

    Trynius sutrinti su sviestu arba minkštu margarinu(bet su sviestu skaniau), ir po šaukštelį dedant bananų masę – išmaišyti.
    Supilti ištirpintą braškių želė (nepilnoje stiklinėje vandens) ir gerai išmaišyti.

    Šią masę dėti ant torto biskvito ir įdėti ant šaldytuvo.

    Kai sustings, ant viršaus užpilti pusę agrastų želė (ištirpintą nepilnoje stiklinėje vandens). Vėl palaikyti šaldytuve. Kai sustings ant viršaus išdėlioti plonai pjaustytų bananų riekeles, o ant bananų – likusią agrastų želė.
    Baltymus standžiai išplakti, beplakant pilti plona srovele ištirpintą želatiną, dar paplakti, pasaldinti, jei norima. Užpilti tortą.

    Tiekti gerai atšaldytą.

    Išties gaivus, skanus tortas. Tad ir Jums skanaus !

Autorius: Rima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų