Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų jautienos (malta)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio pipirai
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kopūstų (Pekino)
  • 160 gramų ryžių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas morkų
  • 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas miltai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų jautienos (malta)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio pipirai
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kopūstų (Pekino)
  • 160 gramų ryžių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas morkų
  • 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 valgomasis šaukštas miltai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirkite ryžius.
  2. Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.
  4. Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.
  5. Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).
  6. Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
  7. Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
    Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų