Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiam patiekalui galima naudoti ir kiaušininius azijietiškus makaronus, nors aš pasirinkau ryžių makaronus. Taip pat galima prie daržovių dar pridėti žirnelių anksčių. Kuo skiriasi azijietiški makaronai nuo europinių makaronų? Azijietiški makaronai gaminami iš minkštesnių grūdų, todėl greičiau išverda, kadangi į juos dedama druskos - papildomai sūdyti nereikia, verdant.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų ryžių makaronų ("noodles")
  • 200 gramų jautienos
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 1 pundelis svogūnų laiškų
  • 1 valgomasis šaukštas sazemų aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • Kepimui:
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Marinatui:
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas austrių padažo
  • 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jautieną supjaustyti gabalėliais. Marinatui sojos padažą, žaliųjų citrinų sultis, žiupsnelį pipirų sumaišyti, užpilti ant jautienos gabalėlių, išmaišyti ir atidėti į šaldytuvą 10 min.
  2. Per tą laiką išvirti azijietiškus makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Nukošti.
  3. Padažui dubenėlyje sumaišyti sojos padažą, austrių padažą, žaliųjų citrinų sultis, rudąjį cukrų ir atidėt i- leisti cukraus kristalams gerai ištirpti.
  4. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, jame trumpai pakepti makaronus, kad paskrustų, tada išimti iš keptuvės, atidėti.
  5. Svogūnų laiškus susmulkinti įstrižais žiedeliais. Daržoves supjaustyti šiaudeliais.
  6. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, suberti svogūnų laiškus, imbierą ir pakepinti pusę minutės. Tada suberti jautienos gabalėlius, pakepinti kol mėsą apskrus. Suberti šiaudeliais pjaustytą morką ir paprikas. Pakepti ant didelės kaitros nuolat maišant. Galiausiai prie mėsos ir daržovių sudėti makaronus, supilti paruoštą padažą, pakaitinti dar keletą minučių dažnai maišant.
  7. Patiekti dar karštus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pagardinti svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų