INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė aviečių (trintos su cukrumi)
- 0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė miežinių miltų
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1/3 stiklinės jogurto
- 300 gramų varškės
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto (+ truputį kepimui)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską ir atidėkite į šalį.
Sudėkite avietes (aš naudojau šaldytas) į maišytuvą ir išmaišykite vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
Tuomet sudėkite į maišytuvą varškę ir sumaišykite kartu su avietėmis.
Į atskirą dubenį sudėkite rudąjį cukrų, vanilę, jogurtą, pieną, kiaušinį bei 3 šaukštus sviesto ir išmaišykite.
Gautą masę sudėkite į dubenį su miltais ir išmaišykite vientisą tešlą.
Didelėje keptuvėje išlydykite šiek tiek sviesto ir, pildami apie 1/3 puodelio tešlos kiekvienam blyneliui, suformuokite apvalius blynelius.
Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 2-3 min.
Iš iškeptų blynelių išpjaukite širdies formeles ir pertepkite juos avietine varškės mase.
Perteptus blynelius apkepkite apie 5-8 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Mylėkite ir būkite mylimi!
Skanaus!
Autorius: Elina
REKLAMA