Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (žaliosios)
  • šiek tiek bazilikų
  • 12 vienetų bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų („Santa Marios“ penkių rūšių pipirų,)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek mairūnų
  • šiek tiek paprikų (aitrioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 2 vienetai svogūnų (raudonieji)
  • 0.5 kilogramo kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1.5 litro raugintų kopūstų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • šiek tiek daržovių
  • šiek tiek raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirtus sultinyje kopūstus patroškinti aliejuje su jau apkepintais svogūnais bei truputėliu aitriosios paprikos. Betroškinant dar pagardinti lauro lapeliais, baltaisiais pipirais, mairūnu, baziliku. Bulvėse padaryti išpjovą "varlės' burnai. Į mėsą įberti šaukštelį druskos, po trupučiuką penkių rūšių „Santa Marios“ pipirų, lauro lapelių, mairūno, baziliko, raudonėlio, įpjaustyti šiek tiek aitriosios paprikos, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsius, krakmolą. Išmaišyti ir gautą masę sukimšti į bulvių išpjovas. Įdarytas bulves aptepti pasūdytu alyvuogių ar moliūgų aliejumi, apiberti petražolėmis. Kepti apie 45 min. Iš kopūstų suformuoti "širdis', jas pašlakstyti citrina. Ant viršaus dėti įsimylėjusias "varles' su akimis iš alyvuogių, bei pipiriniais vyzdžiais. Papuošti pagal savo skonį.

    Vietoj troškintų kopūstų galima gaminti kitokių daržovių troškinį, bet mano išrinktasis labiausiai mėgsta paraugintų kopūstų troškinį.

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (žaliosios)
  • šiek tiek bazilikų
  • 12 vienetų bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų („Santa Marios“ penkių rūšių pipirų,)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek mairūnų
  • šiek tiek paprikų (aitrioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 2 vienetai svogūnų (raudonieji)
  • 0.5 kilogramo kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1.5 litro raugintų kopūstų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • šiek tiek daržovių
  • šiek tiek raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirtus sultinyje kopūstus patroškinti aliejuje su jau apkepintais svogūnais bei truputėliu aitriosios paprikos. Betroškinant dar pagardinti lauro lapeliais, baltaisiais pipirais, mairūnu, baziliku. Bulvėse padaryti išpjovą "varlės' burnai. Į mėsą įberti šaukštelį druskos, po trupučiuką penkių rūšių „Santa Marios“ pipirų, lauro lapelių, mairūno, baziliko, raudonėlio, įpjaustyti šiek tiek aitriosios paprikos, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsius, krakmolą. Išmaišyti ir gautą masę sukimšti į bulvių išpjovas. Įdarytas bulves aptepti pasūdytu alyvuogių ar moliūgų aliejumi, apiberti petražolėmis. Kepti apie 45 min. Iš kopūstų suformuoti "širdis', jas pašlakstyti citrina. Ant viršaus dėti įsimylėjusias "varles' su akimis iš alyvuogių, bei pipiriniais vyzdžiais. Papuošti pagal savo skonį.

    Vietoj troškintų kopūstų galima gaminti kitokių daržovių troškinį, bet mano išrinktasis labiausiai mėgsta paraugintų kopūstų troškinį.

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų