Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai baklažanų
  • 3 vienetai bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų
  • 80 gramų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 2 saujos žalumynų (petražolės, bazilikai, krapai, kinza (kalendra)
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus ir nuskustas bulves perpjauti išilgai, tada supjaustyti riekelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti odelę, supjaustyti į 4 dalis. Česnaką stambiai sukapoti.
    Į puodą storu dugnu įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti ant silpnos ugnies, suberti bulves, pakepinti 3-5 minutes. Sudėti baklažanus, pomidorus, pusiau uždengti dangčiu, 5 minutes maišant patroškinti.
    Supilti vandenį, sumažinti ugnį, patroškinti 15 minučių.
    Kai bulvės suminkštės, pridėti susmulkintus žalumynus, česnaką, pipirus, pagal skonį druskos.
    Nukelti nuo ugnies, uždengti ir 2 valandas palaikyti.
    Patiekiamas ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų